Preview Mode Links will not work in preview mode

Peace of Mind Podcast

Apr 29, 2019

Doe mee met Mindful Mei! Sinds 3 jaar organiseer ik in de maand mei altijd een challenge waarin je 31 dagen lang op kleine momenten elke dag je aandacht oefent, zodat je langzamerhand je leven verandert.

Mindfulness of meditatie is niet iets wat je af en toe doet. Het is niet iets waar je alleen op terug grijp op...


Apr 19, 2019

Op jullie verzoek een meditatie om mee te gaan oefenen! Mocht je nu denken: hee, maar dat is niets voor mij, luister dan aflevering 10 "Mediteren, wat is het, waarom wil je het en hoe doe je het?"

In deze meditatie neem ik je in 13 minuten mee om te onderzoeken wat er van binnen leeft, het oefenen van je aandacht op...


Apr 19, 2019

Iets wat ik vaak hoor als ik vertel dat ik meditatieles geef is: "Oh dat is niets voor mij, ik heb dat wel eens geprobeerd, maar mij lukt dat nooit".

Een andere veel gestelde vraag is: Meditatie, wat DOE je dan eigenlijk?

Ik ga op allebei deze opmerkingen/vragen in, en hoop dat jij na deze aflevering vol vertrouwen...


Apr 13, 2019

Last van keuzestress? Liever al je opties open houden omdat je je eigen kansen niet wil beperken? Ik dacht vroeger dat kiezen verliezen betekende, maar weet nu dat kiezen DE weg is naar vrijheid.

In deze podcast neem ik je mee in de filosofie van Jean-Paul Sartre en de Stoicijnen. Je maakt namelijk altijd al een keuze,...


Apr 5, 2019

Er zijn 3 neigingen die we hebben gekregen als erfenis van de evolutie, die ons vroeger ver brachten (overleving van de soort) maar ons tegenwoordig in de weg zitten (zelfsabotage)

Onze hersenen zijn perfect aangepast aan een wereld waarin we continue gevaar lopen, niet gemakkelijk voedsel en vriendschappen verkrijgen...